Ο διακριτικός τίτλος πρέπει να ανταποκρίνεται στη «φιλοσοφία» του-της ιδιοκτήτη-τριας, στην παιδαγωγική του-της αντίληψη, στη φαντασία τους και στην ανάδειξη τοπικών λαογραφικών ή άλλων στοιχείων στην έδρα που λειτουργεί η Δομή. Με αυτά τα δεδομένα και ακόμη με το γεγονός ότι η Ελληνική γλώσσα έχει 90.000.000 ρίζες είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ίδιοι τίτλοι. Η δικαιολογία ότι ο ένας είναι Ανατολική Μακεδονία και ο άλλος στην άλλη άκρη της Ελλάδος στην Κρήτη δεν έχει καμία βάση.

Όταν κάποιος έχει όραμα, πρέπει να δώσει πρωτοτυπία στο δικαριτικό του τίτλο και να δημιουργήσει «ταυτότητα» με τις υπηρεσίες του και με τον τίτλο που θα επιλέξει. Διαφορετικά είναι «κλοπή» με πολλές συνέπειες. (Υπάρχουν πολλές αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν επιδικάσει χιλιάδες ευρώ σε αυτούς που μηνύθηκαν από τους δημιουργούς των αρχικών διακριτικών τίτλων).

Η ΠΟΣΙΠΣ για να βοηθήσει να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα που ταλαιπώρησε τα Μέλη του ΠΑΣΙΠΣ από το 1990 μέχρι το 2000 δημιούργησε το Ηλεκτρονικό Μητρώο από το 1960 μέχρι τις 31-12-2014.

Από 1/1/15 ενημερώνεται από τους Δήμους όλης της χώρας για κάθε άδεια που εκδίδουν καθώς και για τον Διακριτικό Τίτλο που αναφέρεται σε αυτή και ενημερώνει το αρχείο της.

Επομένως ο-η ενδιαφερόμενος-η που πρόκειται να ιδρύσει και να λειτουργήσει Β/Ν ή Π. Σταθμό μπορεί εντελώς ΔΩΡΕΑΝ να υποβάλλει ηλεκτρονικά την Αίτηση του που θα βρεί στο τέλος του κειμένου και εντός λίγων ημερών να λάβει απάντηση. Αν ο τίτλος του είναι μοναδικός λαμβάνει με το ταχυδρομείο μία βεβαίωση σε χαρτί παπύρου την οποία μπορεί να προβάλει σε εμφανές σημείο του γραφείου του, όπως και να αξιοποιήσει σε κάθε μελλοντική διεκδίκηση.