ΤΑ 12 ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

  1. Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες με νόμιμη άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας Ιδιωτικού Βρεφονηπιακού ή Παιδικού Σταθμού, πρέπει να είναι Μέλη Περιφερειακού ή Πανελλήνιου Συλλόγου.
  2. Ο Περιφερειακός ή ο Πανελλήνιος Σύλλογος να έχει το δικαίωμα ίδρυσης Τοπικού Τμήματος και αυτό να προκύπτει από το Καταστατικό, εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο της έδρας του Συλλόγου.
  3. Να υπάρχει εγκεκριμένος Εσωτερικός Κανονισμός, ο οποίος να προκύπτει από το Καταστατικό και από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
  4. Τα πέντε ελάχιστα Μέλη τα οποία επιθυμούν να ιδρύσουν το Τοπικό Τμήμα θα πρέπει να κάνουν αίτηση προς τον ΠΑΣΙΠΣ που είναι ο μόνος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ο οποίος -από το 1993- μπορεί να ιδρύσει Τοπικά Τμήματα στην Ελλάδα, με βάση το Καταστατικό του (αυτό ισχύει μέχρι σήμερα, Μάρτιος 2025).
  5. Να συμπληρώσουν την λίστα που σας επισυνάπτουμε, και αφού την υπογράψουν να την στείλουν στον ΠΑΣΙΠΣ για να γίνουν ενεργά Μέλη.
  6. Ο Π.Α.Σ.Ι.Π.Σ. ή άλλος Σύλλογος που στο μέλλον θα έχει τη δυνατότητα βάσει καταστατικού να ιδρύσει τοπικά τμήματα, μόλις λάβει τη λίστα των πέντε ιδρυτικών Μελών του για το Τοπικό Τμήμα, οφείλει να εξετάσει αν είναι Ενεργά Μέλη οι Αιτούντες και να προγραμματίσει το αίτημα για έγκριση στο επόμενο Δ.Σ.
  7. Στη συνέχεια, εφόσον εγκριθεί ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία, ο Σύλλογος θα πρέπει να απαντήσει γραπτώς και να δώσει : α) το ΑΦΜ του β) αντίγραφο του Καταστατικού γ)Εσωτερικό Κανονισμό Τοπικού Τμήματος, ώστε να προχωρήσει η αναγγελία ίδρυσης του Τοπικού Τμήματος στην Δ.Ο.Υ. της Πόλης- Έδρας του Τοπικού Τμήματος.
  8. Προϋπόθεση για να κατατεθεί από τον Εκπρόσωπο (Πρόεδρο) του Τοπικού Τμήματος η ίδρυση στη Δ.Ο.Υ. είναι η δήλωση της τοπικής διεύθυνσης του Αντιπροσώπου.
  9. Η Έδρα (Ταχυδρομική Δ/νση) προϋποθέτει την ιδιοκτησία του ακινήτου (αποδεικνύεται με το συμβόλαιο) και με ένα Ιδιωτικό Συμφωνητικό το οποίο πρέπει να ανέβει στο TAXIS για ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ενός χώρου, ελάχιστων 12 τ.μ. για χώρο συνεδρίασης των Μελών.
  10. Όταν συγκεντρωθούν όλα τα παραστατικά, δηλαδή:α) η επιστολή έγκρισης του Συλλόγου  β) το έγγραφο της Δ.Ο.Υ. για την αποδοχή του αιτήματος  γ) συγκρότηση αντιπροσώπων τοπικού τμήματος (π.χ. Προέδρου, Γραμματέα, Ταμία) με τα στοιχεία επικοινωνίας τους (τηλέφωνα, e-mail).  Θα σταλούν στις Τοπικές Αρχές για να ενημερωθούν για την ίδρυση του Τοπικού Τμήματος:   – Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου, αρμόδιο για τις Γνωμοδοτικές Επιτροπές Αδειοδοτήσεων – Τοπικούς Πολιτιστικούς, Μορφωτικούς κ.α. Συλλόγου  – Τοπική Μητρόπολη – Άλλες Τοπικές Αρχές, εάν υπάρχουν – Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
  11. Όταν το Τοπικό Τμήμα αυξηθεί και φτάσει τα 20 Ενεργά Μέλη* μπορεί να εξελίξει και να ιδρύσει Τοπικό Σύλλογο, ο οποίος θα συνεργάζεται με τον Περιφερειακό και με βάση το καταστατικό του (αντίγραφο μπορεί να ζητήσει από την Ομοσπονδία) μπορεί να γίνει μέλος στην Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ. και να εκλέξει Αντιπροσώπους που θα συμμετέχουν σε αυτήν.    *Αν υπάρχουν Ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών ως Ομόρρυθμες Εταιρίες, τα Μέλη τους μετράνε για τη συμπλήρωση του αριθμού 20.
  12. Το κάθε Τοπικό Τμήμα έχει τη στήριξη του Συλλόγου που εκπροσωπεί και φυσικά ο Σύλλογος έχει τη στήριξη της Ομοσπονδίας για κάθε πρόβλημα που προκύπτει και για κάθε δράση που οργανώνεται. Αυτό σημαίνει η συνεργασία να είναι τακτική με στόχο την εξέλιξη, την πρόοδο και την ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει να στοχεύει η κάθε ιδιωτική δομή προσχολικής αγωγής. Και όλα αυτά με σεβασμό στα δικαιώματα του παιδιού. Το Τοπικό Τμήμα δεν έχει το δικαίωμα αντιπροσώπων και ως εκ τούτου το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην ΠΟΣΙΠΣ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 44
210 3600 720
posips.gr@gmail.com

Translate »